Teammanager Advies en Services

Winschoten
32-40 uur
HBO
WO

Meebouwen aan een organisatie en team in ontwikkeling.

Mooie kans voor een ervaren leidinggevende die meebouwt aan een organisatie en team in (door)ontwikkeling
Is als teammanager verantwoordelijk voor alle ondersteunende diensten en stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de medewerkers. Werkt als MT-lid aan concernbrede ontwikkelopgaven
Organiseert de dienstverlening integraal ten behoeve van het primaire proces
Is inspirerend en richtinggevend en is een echte ontwikkelaar en verbinder met politiek-bestuurlijke sensitiviteit
Solliciteer nu
Sluit over 32 dagen
W&S-professionals-2

Vaste functie | De gemeente Oldambt is ontstaan uit de gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland. De gemeente Oldambt heeft bijna 40.000 inwoners. Rust, ruimte en water zijn belangrijke aspecten voor de kwaliteit van leven in dit gebied. Oldambt is een dynamische gemeente, met trots en lef. Een gemeente met prachtige vergezichten en monumentale herenboerderijen, maar ook een groeiende gemeente met een belangrijke stedelijke kern, bedrijventerreinen en veel toerisme. Oldambt, een bundeling van oud en nieuw, een gebied met een rijke geschiedenis. Een gebied waar het prachtig wonen is. Voor wie heerlijk aan het water wil wonen, zijn er bijvoorbeeld in Blauwestad volop mogelijkheden (www.blauwestad.nl).

De gemeente Oldambt is een uitdagende organisatie, met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Er werken ca. 400 medewerkers. De cultuur is te typeren als open, nuchter en betrokken. De lijnen tussen medewerkers en bestuur zijn kort. Oldambt is bezig met de voorbereiding van de bouw van een nieuw gemeentehuis waar activiteit gerelateerd werken centraal staat. Een mooie plek, die uitnodigt tot ontmoeting en dialoog en waar ze jou te zijner tijd graag verwelkomen!

Over de functie

Nijambt
Bij de gemeente Oldambt werken ze met elkaar aan het organisatieontwikkelingsprogramma “Nijambt”. De rode draad is integrale samenwerking tussen de diverse beleidsterreinen, tussen staf en lijn en tussen lijn- en programma/projectorganisatie. Allemaal met als doel dat de inwoners en ondernemers er beter van worden. Een wezenlijke bijdrage leveren aan een mooi perspectief; een welvarende graanrepubliek met gelukkige en vitale inwoners & ondernemers. Daar doen ze het voor!
Belangrijke thema’s zijn:
● De inwoner en ondernemer en daarmee de bedoeling staan centraal
● Er wordt slimmer en minder kwetsbaar georganiseerd, optimaal gebruikmakend van digitalisering
● Het aanbrengen van focus en prioriteren en daardoor richtinggevend sturen
Vanaf 1-1-2024 is de organisatiestructuur aangepast, die integraal denken en samenwerken maximaal ondersteunt. Kernwoorden voor de samenwerkingsrelaties tussen leidinggevenden en medewerkers zijn: Richting, Ruimte, Resultaten, Rekenschap en Relaties.

De functie:
Bij het team Advies en Services werken circa 85 medewerkers op het gebied van ondersteunende diensten en bedrijfsvoering verdeeld over een aantal subteams, zoals Financiën, Inkoop, Juridisch, Facilitair, DIV, Informatiemanagement, Communicatie, HR en Bestuurs- en managementsecretariaat. De (door) ontwikkelopdracht voor het team richt zich op het faciliteren en inrichten van integrale concernsturing ten behoeve van teammanagers. De ondersteuning van de (sub)teams moet nog nadere invulling krijgen. De wens is om hier een mooie balans in te vinden tussen zelforganisatie waar het kan en teamondersteuning waar het moet. Mooi is dat je hier zelf aan mee kunt bouwen.

Je gaat in deze veelzijdige functie coachend en mensgericht leidinggeven aan de medewerkers. Als teammanager stimuleer je de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van de medewerkers en het team. Je faciliteert de medewerkers zodat zij optimaal hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Daarnaast bewaak je zowel de voortgang van de werkzaamheden als de kwaliteit van de geleverde dienstverlening.

Je geeft leiding aan het team, inspireert medewerkers en vertaalt de organisatiekoers naar heldere doelen en resultaten van je eigen team. Je geeft situationeel leiding, stimuleert eigenaarschap en je weet op een motiverende verbindende manier duidelijk te maken welke bijdrage de teamleden kunnen leveren aan het grotere geheel. Samen met de collega-teammanagers geef je vorm en inhoud aan het perspectief voor de organisatie als geheel. Ook geef je sturing en leiding aan concernbrede ontwikkelopgaven. Zo ben je gedelegeerd opdrachtgever voor de ontwikkellijn “Basis op orde” en je stuurt samen met de projectleider op de uitvoering van deze ontwikkellijn. Je schakelt makkelijk tussen verschillende niveaus. Integraal werken, de koers en het perspectief van de gehele organisatie als uitgangspunt nemen, wordt het nieuwe normaal. Al met al een prachtige uitdaging in een dynamische omgeving!

De organisatiestructuur:
De nieuwe organisatiestructuur ondersteunt het integraal werken en samenwerken. De uitgangspunten bij de organisatiestructuur zijn: staffuncties bij elkaar, specialisten bij elkaar, beleid bij elkaar en het beperken van kwetsbaarheden. Daar waar kwetsbaarheden te groot zijn, kan ook regionale samenwerking gezocht worden.

Het DT bestaat uit een tweehoofdige directie (gemeentesecretaris en concerndirecteur) aangevuld met een programmamanager. Het MT bestaat uit 8 teammanagers (9 teams), verdeeld over de onderdelen toegang, specialistisch/ondersteunend/uitvoerend en staf/beleid. Ook is er een programmabureau voor programmatisch en opgavegericht werken. Het programmabureau, het team beleid en het team kwaliteit en control vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeentesecretaris. De overige teammanagers rapporteren aan de concerndirecteur.

Wat wij vragen

Je voldoet aan de volgende criteria:
● Je beschikt over hbo/academisch werk- en denkniveau
● Je hebt meerjarige ervaring als (coachend) leidinggevende met (door)ontwikkeling van teams/organisatie, bij voorkeur opgedaan bij overheidsorganisaties
● Je hebt kennis van/affiniteit met bedrijfsvoering
● Je hebt visie op concernbrede organisatieontwikkeling.
● Je kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus en bent politiek-bestuurlijk sensitief.
● Je bent een stevige persoonlijkheid die duidelijk, richtinggevend, verbindend en inspirerend is, lef toont en die de menselijke maat combineert met zakelijkheid.
● Je hebt humor en relativeringsvermogen.

Wat wij bieden

● Een superleuke uitdagende en dynamische functie waarin je mee mag bouwen aan een organisatie in ontwikkeling en waar je kans krijgt jezelf te ontwikkelen.
● Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het brutosalaris maximaal € 7.417,- bruto per maand (functieschaal 13) bij een fulltime dienstverband.
● Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
● Daarnaast bieden we jou een laptop of IPad en een mobiele telefoon van de werkgever.
● Flexibele werktijden en de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te kunnen werken.
● Een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een goede pensioenregeling via het ABP.
● Een werkomgeving waarin aandacht voor elkaar, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend is.

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Elsbeth Braam, 06-3332 1986.

De selectiegesprekken bij JS Consultancy vinden plaats in week 44, 45 en 46
De gesprekken bij de gemeente Oldambt vinden plaats op maandag 25 november

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer nu
Sluit over 32 dagen

Solliciteer op deze vacature

1. E-mailadres

We controleren of je al in ons systeem staat, dan hoef je geen NAW gegevens meer in te vullen.

2. Persoonsgegevens
3. CV en motivatiebrief

De toegestane bestandtypes voor het uploaden van je CV en motivatiebrief zijn: Word (.doc of .docx), PDF (.pdf) en Excel (.xls of .xlsx)